tirsdag 19. juni 2007

Quel Horreur, la France


Først: jeg kan knapt bestille et glass vin på fransk, så jeg må unnskylde mine forsøk på å skrive fransk i tittelen. Det er sikkert gruelig nok i seg selv.
Men hva har skjedd med Frankrike? Jeg tok helt feil i et tidligere innlegg der jeg regnet med at Sarkozy ville bli slått i siste runde i Presidentvalgkampen. Jeg hadde ikke trodd at Pierre og Marie franskmann/-kvinne ville ha noen forandringer - og i alle fall ikke noe som kunne minne om markedsliberalisme. Det er jo amerikansk, mener man i Frankrike, og dermed helt forkastelig. Men mange andre sannheter står for fall - i en slik grad at jeg forferdes (derav tittelen).
Nå viser det seg at franske kvinner ikke lenger finner seg i at mannen har elskerinner på si. Segoléne Royal har kastet ut gubben, enda han ikke hadde mer enn en elskerinne. Slikt ville vært uhørt bare for få år siden. Hva er det som skjer?
Fra før vet vi at det har blitt forbudt å kjøre i fylla, og at de faktisk arresterer folk som gjør det. Dermed er livet på landsbygda i ferd med å gå i stå, og vinsjøen vokser så mye at de kunne sette på kjøling og ta imot klimaflyktende Isbjørner som asylanter. De er i alle fall hvite.
Det er visstnok også en nedgang i antall røykere i landet. Pierre med sin Galloise (?) er på vei ut. Ryktene sier også at på de siste modellene av Citroën kan man skifte vifterem uten å ta ut motoren først, og at Franske bilmekanikere ikke lenger har kuleledd i fingrene. Hva blir det neste?
Antakelig at Parisiske kelnere begynner å behandle utenlandske turister som mennesker. Men ett sted går nok grensen. Folkesjelen kan jo ikke utraderes helt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Disse sigarettene heter "Gaulloises". Sikkert noe med de Gaulle å gjøre. Skolefransken min er ellers så rusten at jeg ikke er sikker på om overskriften er riktig - jeg tror horreur er et hankjønnsord, og da er det rett med quel. Kanskje noen andre med klassisk dannelse kan bidra?
Hilsen kjerringa

Ole Martin Skilleås sa...

Sigaretter er godt utenfor mitt kompetanseområde, men rett skal være rett. Takker kjerringa for den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...