Burgunderårganger kan man ikke kjenne fullt ut før siste flasken er drukket opp, men etter som årene går får man i det minste et mer utfyllende bilde av den. Så langt har 2017 bekreftet førsteinntrykket av en "restaurantårgang." Dette uttrykket kan romme både positive og negative vurderinger, men når man har kommet i en viss alder er det mest godt nytt: Det er viner en ikke trenger vente et halvt liv (som man ikke har) på at de skal vise seg fra sin beste side - eller i det minste en side som er god nok. Disse to absolutt verdt et nærmere bekjentskap, og jeg vurderer å begynne å smake på mine kjellerviner fra denne årgangen. (Bildet: Corton-åsen.)
Denne Grand Cru'en drikker faktisk bra nå! Her er det en helt annen dybde i smaksbildet enn i vinen over, og det skulle da bare mangle til denne prisen. Årgangen er ikke av de store, men det er kanskje særlig i disse årgangene at de store vinene utmerker seg mest. Her er det fylde og friskhet i harmoni, en underliggende smidighet som imponerer. Grepet i munnen er som et fast håndtrykk, og lengden svært god. En flott vin, men når 2018 og 2019 kostet 994 på spesialpolene føler man seg litt snytt. Det er i skrivende stund bare en flaske igjen av 2019, og ingen av 2018, så da er dette alternativet. Et godt alternativ. ★★★★
Disse vinene ble smakt på Vinmonopolets smaking for ansatte og journalist i Grieghallen 14. oktober med glassene som var stilt til rådighet.
★★★★★ TOPP KJØP
★★★★ GODT KJØP
★★★ GREIT KJØP
★★ UNDER PARI
★ LIGG UNNA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar