A.D. Coutleas er en produsent som er godt representert på polene rundt omkring, og min erfaring er at vinene tåler sammenligning med de aller beste - så derfor blir det et noe ensidig fokus denne gangen. Produsenten holder til i Dizy rett utenfor Epernay på veien mot Rheims.
Nesen er mest Pinot, med røde epler fremst. Fin friskhet i munnen med godt grep. En meget god vin til en svært trivelig pris til Champagne å være. Like deler av de tre sentrale druene. Finnes på mange pol, men ikke fullt så mange som vinen under. ★★★★★
Også her er det like deler av de tre sentrale druene, men her har vi en solera gående. Den startet i 2007, og de siste bidragene er fra 2017. Lysere stil enn vinen over, med større friskhet, duft av gjærbakst (autolyse), bra mousse og godt grep i munnen fra denne vinen som også har vært på fat. Tørrere enn vinen over, og den likte jeg faktisk et hakk bedre. Heller ingen ulempe at den er billigere. Denne er å få på svært mange pol fra de "lavere middelstørrelse" og oppover. ★★★★
Her er det halvt om halvt med Pinot Noir og Chardonnay, og ingen fatbruk i det hele tatt. Rik og moden stil, med digestive biscuits og et skikkelig godt grep i munnen. God nå, men også et svært lovende kjellerprosjekt. ★★★★(★)
Vinen er ikke over 200 år gammel, men med 2014 som egentlig årgang, fatlagret uten malolaktisk gjæring. Her dufter det grønne epler, og moussen er flott og fin. Sitter også forbasket bra i munnen, og må være et funn til jul og nyttår. Den klart dyreste er også den klart beste, men sånn er det jo ofte. 80% Chardonnay og resten Pinot Noir. Denne er på BU, men er også å finne på en del pol. Blant annet i Bergensområdet. ★★★★★
Stjernene jeg
bruker sier dette:
★★★★★ TOPP KJØP
★★★★ GODT KJØP
★★★ GREIT KJØP
★★ UNDER PARI
★ LIGG UNNA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar