Denne produsenten i Savigny-lès-Beaune driver biodynamisk, og har gjort det helt siden 2005. Selv om 20% av produksjonen er hvitvin, tror jeg aldri jeg har smakt en hvit vin fra denna adressen. Disse tre rødvinene er fra 2018-årgangen og utsolgt, men de kan være interessante å få med seg likevel. I tillegg til de to landsbyene som er med her, har produsenten også en del av sine 130 mål vinmark i Aloxe-Corton, noe også i selveste Grand Cru Corton Clos du Roi.
Chandon de Briailles Savigny-lès-Beaune 1er Cru Les Lavières 2018
Sammenlignet med vinen fra Pernand-Vergelesses, er det her mer rødfrukt og noe lakris. Også denne følger hus-stilen med å være på den slanke siden tross årgangen. Men det er ingenting å si på intensiteten. Med mer tid og kanskje også litt varme i glasset, blir vinen mer fyldig og man merker mer av frukten. Også av denne er det mer igjen av 2017-årgangen. Den selges til 500 kroner.
Chandon de Briailles Savigny-lès-Beaune Aux Fournaux 2018
Chandon de Briailles Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2018
Fruktig, mild og lys på både farge og smak. Griper fint tak i munnhulen, men på en litt forsiktig måte. Svært slank og lekker stil for en vin fra en såpass varm årgang. Det sier vel sitt om at man her har lært seg å håndtere årgangene bedre. Som oftest gjærer de mellom 50 og 70% som hele klaser. Det kan nok bidra til den lyse fargen. Det finnes mer igjen av 2017-årgangen i skrivende stund. Den klokker inn på kr 565.
Det er altså den midterste vinen som skiller seg ut her, og det med at den i minst grad av disse følger husstilen. Har det med nivået å gjøre?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar