fredag 20. november 2020

Chardonnay landskamp

I Vitis Bergensis har jeg flere ganger ledet landskamper i Riesling. Halvblinde smakinger der tørr Riesling fra Alsace, Tyskland og Østerrike har målt seg mot hverandre. På den siste smakingen vi fikk holde i høst kjørte jeg også en flight med landskamp i Chardonnay mellom Italia, Frankrike og England. 

Massolino Langhe Chardonnay 2018 kr 280

Dufter mye voks og vanilje, men i munnen er det noe salt og fin fylde - men den svir også litt på grunn av alkoholen. Den tar grep i munnen, men det er ikke udelt behagelig. 

Dom.de Bellene Savigny-Les-Beaune 2018 kr 300

Mye som vinen under, men i det hele tatt litt klarere på alle vis. Klart kjøligere i munnen enn vinen over, og denne henger lenge på syren. Den mest harmoniske og integrerte av det tre. 

Simpsons The Roman Road Chardonnay 2019 kr 300

Dufter hvite blomster og modent korn, samt ørlite sitrus. Også noe vanilje. Med god margin den friskeste av de tre, og den har da også både merkbart og målbart mer syre enn disse. Den henger lenge på syren, som er ganske merkbar. 

De fleste likte den hvite burgunderen best, uavhengig av hvor de trodde den kom fra. Selv likte jeg også den engelske meget godt tross (eller på grunn av?) den markante syren. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...