torsdag 30. april 2020

Kjellerviner i april - del III

April 2020 ble en måned med mer vindrikking fra kjelleren enn normalt. Ikke bare kom påsken, men coronakrisen førte også til flere åpne kvelder og kanskje mer behov for noe oppløftende i hverdagen. I alle fall ble det tre innlegg fra kjellervinene. Det første kom allerede 14. april, og det andre 23. april

2009 Château Sociando-Mallet
Litt vandig kant, men ellers frisk og fin på fargen. Duften er mest i retning av tobakk og sedertre. Men ikke spesielt aromatisk. Solid, frisk og grei nok lengde. Drukket til steak frites, og der passet den helt perfekt. Men den forsvarer ikke helt prisen som kulinarisk ingrediens. Man kunne fått gode biffviner til lavere pris. 55% Cabernet Sauvignon.

Gjenkjøp? - Muligens. 


2014 La Chablisienne Chablis Dame Nature
Lys gyllen med grønnskjær. Duften er klart sitruspreget og syrlig, og den følger opp i munnen. Det som skiller denne vinen fra mange andre chabliser, er at den har en mer utpreget fruktighet. "Robust fruktighet" kaller jeg det, og det er en egenskap som ofte følger "biodynamiske viner". Denne er sertifisert oranisk, med hestepløying og kuskit. Årgangen er jo uslåelig, og det var også prisen på 220 kroner. Super kvalitet til landsbyvin å være.

Gjenkjøp? - Helt klart. 


2009 Domaine Matrot Blagny 1er Cru La Pièce-sous-le-Bois
Ganske lys på farge, med noe vandig kant der en kan spore ørlite bruning kanskje. Første duft er heftig rødfrukt, som så demper seg litt mot edeltre og våt skogsbunn. Stilen er lett, lys og elegant. Med tid i glasset, og dermed temperatur, kommer også mer dybde og trøkk i smakskurven. Kjøpte denne og broren for 446 kroner i 2016. Det var et godt kjøp!

Gjenkjøp? - Ja. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...