mandag 28. mai 2018

Tennistur til Bol

I prosessen med å bli litt mer personlig på bloggen kommer en rapport fra tennisspilleren. Det er oftere leserne møter vinentusiasten, men litt balanse må vi ha. Sent lørdag landet jeg i Bergen etter en intens tennisuke i Bol, Kroatia. Vi var 13 voksne tennisentusiaster og to trenere (Nesttun TK og Stabekk TK), og jeg spilte over 20 timer tennis på den uken under oppsyn av de to kyndige trenerne. (Bildet: Hele gjengen)


Det var ikke bare givende for tennisens del, men også på det mellommenneskelige plan. Det var en opplevelse å bli kjent med så trivelige og interessante mennesker. Jeg har lekt med tanken på at de som spiller tennis blir lettere å bli kjent med for andre spillere siden vi avslører våre følelser - vår skuffelse og frustrasjon, glede og triumf - på tennisbanen? Det er lite igjen å skjule, og vi har allerede åpnet oss for de andre? Det finnes sikkert unntak fra en slik "regel", men de var ikke med på denne turen. (Bildet: OMS og far og sønn Nymoen)


Dagene gikk med til to timer drills på morgenen, og to timer poengspill på sen ettermiddag. Jeg trodde dette skulle bli i overkant hardt for en aldrende mann, men det gikk overraskende bra. Særlig morgentreningene var svært varme. (Bildet: Bloggeren inn for en slice backhand)


Det er 25 tennisbaner på anlegget i Bol, og her har det vært både Davis Cup og WTA 250-turneringer. Neste turnering er en WTA 250 første uken i juni. Vinneren stikker av med $125.000. (Bildet: Bloggeren går mot nettet for en volley)


Siste dagen var det turnering. På tide å vise at man kunne noe. Alle ble pluselig stille og alvorlige denne dagen. Vi skulle spille fra 09:00 til 13:30. Jeg tapte min første kamp i single, og gikk videre til B-tablået her. Men alle de andre kampene vant jeg. Det ble vel 8 kamper til sammen. Jeg vant altså B-tablået i single, og finalen i double. De fleste kampene vant jeg/vi i Tie-break. (Bildet: Bloggeren server i det avgjørende Tie-break'et)


Finalen i Double gikk til alt overmål på Centre-Court! En stor opplevelse i seg selv, men stort sett var jo fokus på den neste ballen og å vinne poenget. Ikke var det så mye støy fra tilskuerne heller (de var få!). (Bildet: Trophy pose)
Bildet over viser lykkelige doublevinnere (Bloggeren og Thomas P.), og tomme tribuner. 

(Bildene, bortsett fra det øverste, er tatt av Svein-Espen Lindås Olsen eller Lucie Sejrup)

1 kommentar:

Christina Carare sa...

Så gøy å lese og så moro å se bilder, Ole Martin! Ser ut som en fantastisk tennisopplevelse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...