tirsdag 20. mars 2018

Mosel Spätlese 2004


Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese 1997 (Haag)
På duft er det noe svovel, kanskje et hint av mynte og litt lakris. Men først og fremst nøytral. I munnen er den som regnvann. Kanskje less is more, men mer trolig er less bare less

Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese 2004 (Haag)
Lekker og syrlig, men mye uforløst sukker her også. Duften er ikke så tydelig som på vinen under - etter hvert kommer det litt duft av rosiner. 

Wolfer Goldgrube Spätlese 2004 (Vollenweider)
Gule frukter, mye uforløst sukker og syre. Et dropspreg på vinen. 

Graacher Domprobst Riesling Spätlese 2004 (Schäfer)
Ganske stum. Et litt kjøligere preg enn på de andre vinene her. Den henger også lengre i munnen på en litt umerkelig måte. Elegant vin, og klart den mest vellykkede av disse.

Notatene over er fra august 2015. 

4 kommentarer:

Håvard Flatland sa...

De er ganske kritisk i tonen her, Ole Martin. Er det fase, dårlige flasker eller har kjærleiken til Mosel falma? Eller, er ikkje Mosel Spätlese noko å lagre på? Tek så mange feil? Mange spørsmål her, men slapp av, det er ikkje mistillit.

Ole Martin Skilleås sa...

Eg prøver først og fremst å vere ærleg, og ikkje drive med bortforklaring. "Fase", "dårleg flaske" osb. er ofte berre dårleg vin.

Så må vi hugse at 2004 var ein vanskeleg årgang (og 1997 er lenge sidan). MSR med restsødme vert sjelden kompleks. Dei imponerer heller med å vere reine og klåre og attpå til lekre.

Til mitt forsvar må eg nemne at "lekker" og "elegant" finst i desse notatene.

Og så kan det jo vere at 2004 er ein årgang som treng enno meir tid i kjelleren? Ord og nemningar som "stum" og "uforsøst" kan kanskje trekke i den retningen.

Men eg har vel aldri vore av dei ivrigaste på MSR-vinane, og det vert heller ikkje noko satsningsområde i tida framover.

Ole Martin Skilleås sa...

Ein ting til. Det har ikkje alltid vore så kritisk frå denne kanten om viner frå MSR:

"Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** Tørr 2013 kr. 499
Den dårlige nyheten er at denne er utsolgt, den gode er at det var gode grunner til at den solgte ut. På Wine Advocate fikk denne vinen 100 poeng, og jeg er tilbøyelig til å være enig. Superlativene trenger seg på. Den er lekker til tusen (og ikke bare til 100), flott frukt og syre, og den er lang i ettersmaken. En skikkelig høydare av en vin, og skikkelig utsolgt også. "

Håvard sa...

Kan ikkje hugse så mange MSR frå 2004. Eg hadde ein Selbach-Oster Zeltinger Schlossberg "Schmitt" 2004, for ca to år sidan. Den var ganske mogen og rund, det vil seie at syra var runda av på ein slik fin riesling-måte. Eg meiner å hugse at eg ikkje trudde den ville bli noko betre med lengre lagring. Men det er jo dei som meiner noko anna. Eg har opplevd noko god Moselvin med 20-25 års langring, så flaskene finst vel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...