lørdag 24. mars 2018

Prager 2013

Prager Riesling Smaragd Achleiten 2013  
Betydelig dypere/mørkere farge enn de to andre. Søtlig duft med brioche, sitrus og litt honning. Syrlig så det holder, men litt løs i midtpartiet. Klart den rikeste av disse tre vinene fra 2013. 

Prager Grüner Veltliner Smaragd Achleiten 2013 
Lysest av de tre vinene. Duften er slankere. Balansert i munnen, men uten bittet fra syren i Rieslingen. Litt "understated" og mangler litt ompf. Men for all del: her er det vektløs eleganse, og jeg ser slettes ikke bort fra at den vil skinne om fem år eller så. 


Prager Wachstum Bodenstein Riesling Smaragd 2013        
Denne vinen kommer fra en vinmark plantet i 1990 på ca. 460m høyde over havet - ca. 160m høyere enn Achleiten. Ulike kloner av Riesling ble plantet med den hensikt å bevare genetisk variasjon. Vinen har blitt svært ettertraktet, og koster ca. 160 kroner mer enn de to andre. 

Også her viser Riesling seg som en drue med mer sødme på duft enn Grüner Veltliner, men den er også slankest i stilen. Lengden er meget god, og syrene henger lenge i munnen. 
(Bildet: Cellartracker.com)

Det blir en noe lavere publikasjonsfrekvens her på bloggen i påsken, men et par poster til blir det før hverdagen griper inn igjen 3. april.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...