onsdag 8. mars 2017

Tysk Riesling GG Regionkamp - IV

Som for de foregående innslagene fra denne smakingen ble også disse vinene servert halvblindt. Selv om det var jeg som holdt smakingen var det såpass travelt at jeg ikke var helt klar på hva som var hva da jeg satte meg ned for å smake. Notatene er derfor i svært liten grad, tør jeg hevde, preget av top-down påvirkning. 

Schäfer-Fröhlich Riesling Kupfergrube GG 2012
Dette luktet ikke bra. Det ligner mest på Munsterost - som i flykabin kan utløse rømingstrang. Den positive forklaringen er at den er reduktiv,  men dette kan også skyldes en eller annen bakterievekst i flasken. Kupfergrube har polet inne i listene i både 2009 og 2010. 

Mosbacher Riesling Freundstuck GG 2012
Vinen ble servert som den første av disse. Dufter mest av grapefrukt. I munnen er den lekker og harmonisk, og henger lenge på syrene. Hovedinntrykket er av en svært harmonisk vin, som jeg heldigvis har noen av i kjelleren. De kan godt ligge lenger selv om de smaker godt også nå. 


Wittmann Riesling Aulerde GG 2012
Duft av ananas - krystalinsk ananas (om det gir noen mening - det var en fordel om man kunne smake vinen samtidig). Syren er markant, og det er som om det ligger et lite kalklag under. Ettersmaken er svært lang. Dette er en kvalitetsvin som det er godt mulig å identifisere også på dette stadiet. Wittmann er det stadig flere som oppdager, så det er best å være på spranget når vinene slippes. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...