lørdag 4. mars 2017

Tysk Riesling GG regionkamp II

Dönnhoff Riesling Norheim Dellchen GG 2012
Duft av grapefrukt og modne gule epler. Også et snev av flint. Klar, ren og lekker i munnen. Etter hvert også en duft av hvite blomster. Man får fornemmelsen av tilbakeholdt kraft i denne vinen.

Keller Riesling Hubacker 2012
Duft av sitronterte, og den er en anelse uren. Syren er heftig, og den henger lenge i munnen på syren. Vinen framstå litt ubalansert og hul, for under syren er det ikke noe særlig med fylde som backer den opp. Vankelig å kjenne igjen Hubacker fra 2013 som i flighten før var den fyldigste av de tre. 


Von Buhl Riesling Pechstein GG 2012
En vin der alle kontroller er skrudd opp på 11 i ren Spinal Tap stil. "Heftig" forekommer tre ganger i mitt smaksnotat, men "herlig" og "intens" er også med. Trolig vil denne vinen trenge lengst tid på å nå en tilstand av avklaret harmoni - for jeg tror den kan bli harmonisk siden alle elementer man kan si noe meningsfyllt om er så heftige. 

Også disse tre vinene var ganske så forskjellige, og utfordret igjen "læreboka" om tyske regioner. Men ikke bare det - også forestillingene om terroir og produsentprofil. Kellers Hubacker var en ganske annen vin i denne årgangen enn i 2013. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...