onsdag 6. januar 2016

Weinert (Argentina) - del 1

Hubert Weber fra Bodegas Weinert var med rundt på polsmakingene i oktober. Jeg hadde møtt ham før, og det var hyggelig å se han igjen. Det var en ekstra grunn til å stoppe opp her. 

Den fattige fetteren i denne sammenhengen. 100% Malbec i en meget lettdrikkelig og fruktig versjon på BU. Finnes på noen pol, blant andre Nesttun og Slettebakken i Bergen.

Dette er selve storselgeren herfra, og med god grunn. Den har kommet meget godt ut i pressen også. Duft av mørke bær, lær og tørket frukt. Den er fast og solid, og har et voldsomt trøkk til prisen. Vi har prøvd den i heimen, og selv om den flasken var litt lukket, passet den utmerket til kjøttretter. Miksen er 40% hver av Malbec og Cabernet Sauvignon, og resten Merlot. Mener å huske at importøren mumlet i skjegget om at de solgte denne altfor billig. Kategori 3 - altså på pol som en svært stor del av befolkningen har grei tilgang til. 

Her ligger prisen i et annet leie, og så er det bare to perifere pol som tar den inn. Duft av moreller. Lang og saftig vin, som er overraskende solid til Merlot å være. Legg merke til alderen.

Alderen er den samme her, men druen er forskjellig. Her dufter det mest av plommer, fargen er mørkere. Også her har vi en solid og flott vin med lang ettersmak. Seks pol i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim har tatt den inn.  Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...