mandag 18. februar 2013

To burgundere

Nuits St. Georges 1er Cru Les Roncières 2002 (Domaine Robert Chevillon)
Kort og godt en svært god vin! Med tid og temperatur runder den seg litt ut. Klar rødfrukt-toner, men samtidig begynnende sous bois. Kraft i en smidig struktur, med god lengde. Den ble drukket i selskap med mange kvalifiserte viner, men kom vel kanskje ut som kveldens vin. I alle fall for eieren. Det var denne vinen som omvendte meg til produsenten, og Chevillon er den produsenten som er best representert i min kjeller.

Gjenkøp? - Absolutt

Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Vergers 2004 (Rene Lequin-Colin)
Har sitrus, ørlite snev av fat, og mineralitet. Men: først og fremst er dette spinkelt og vandig.Ikke spor av premox. Hadde det vært en Bourgogne Blanc hadde det vært omtrent som ventet, men i en 1er cru er dette rett og slett for dårlig.

Gjenkjøp? - No way!

Bourgogne Rouge Les Pince Vin 2005 (Burguet)
Svært mørk på farge - ikke noe synlig tegn til at dette er en burgunder. På nesen er det kirsebær, noe jordlig, og et ørlite knapt merkbart snev av fat. I munnen er den fast, ren, og ikke så lite nådeløs. Jeg lot slanter stå, både i flaske og glass. Den i flasken endret seg ikke merkbart, den i glasset hadde suret ut til dagen etter.

Hadde dette vært en vanlig årgang ville vinen vært på topp eller tur ned - mest trolig det siste. Siden det er en 2005 er juryen ute ennå.

Gjenkjøp? - Kanskje.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...