fredag 11. april 2008

Ryggesløst


Ryggesløse politikere er ikke noe nytt, for politikere er mennesker, og det er menneskelig å rygge tilbake for vanskelige valg og prioriteringer. Det som heter "Statens Pensjonsfond Utland" er en stadig tilbakevendende fristelse for alle ryggesløse politikere, for her kan man bruke penger som ingen velgere vil savne. De som vil savne dem er for unge til å ha stemmerett, og slik kan man lett kjøpe stemmer fra de som stemmer med penger fra de som ikke har stemmerett. FrP er forlengst etablert som de mest kyniske, men fristelsen er stor også for andre.

Dette sier kanskje påtroppende Senterpartileder Navarsete, som leder arbeidet med programmet for partiet:

- Med nok penger på bok må en stille seg spørsmålet om det er selve systemet som er feil og som gjør at vi ikke får brukt de store pengene på de store fellesskapsprosjektene. Vi må se på måten vi budsjetterer på. Derfor vil Sp vurdere om man kan skille investeringer og drift.

Dette med å skille mellom drift og investeringer er et kjent knep, men det gjøres bare for å skjule realitetene: kjøp av stemmer med penger fra de som ikke kan protestere. Vakkert er det ikke.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...