tirsdag 24. august 2021

Et musehull i Pfalz


Endelig var det sist søndag smaking i Vitis Bergensis igjen. Den forrige "vanlige" smakingen var i oktober i fjor, og jeg ledet den også. Det samme gjorde jeg for de tre online-smakingene vi hadde i vinter og vår. Ikke minst var det hyggelig å se folk igjen. 

Denne gangen var det Pfalz Riesling som sto på programmet, og med en "dyp" kjeller kunne jeg lage en litt nerdete smaking der vi kunne utforske evige tema som vinmarksvariasjoner, produsentprofiler og årgangsvariasjoner. Det kommer vi tilbake til, men vi startet forsiktig i en "Erste Lage" vinmark i Deidesheim for å komme litt inn i organisert smaking igjen før oppgavene ble mer krevende. 

Mosbacher Deidesheimer Mäushöhle Riesling Trocken 2017 

Dufter modent korn og lime. Overraskende myk i munnen, med fin fylde og grei syre. Balansert og fin vin til en grei pris. Tror vi betalte 210 kroner for denne. 

Acham-Magin Deidesheimer Mäushöhle 2016 

Ett år eldre, og lysere enn vinen fra Mosbacher. Duften er utpreget tropisk, med ananas og mango. I munnen er den strammere enn Mosbachers utgave, men også mindre fyldig. Dette gjør at syren stikker seg litt ut, og den er ikke i like god balanse som Mosbachers utgave. 

Vinmarken (se bildet) på 301 mål ligger i en sør-sørvestvendt helning på 125-180 moh. Familien Maus eide stykket en gang i tiden, og det er en helning (Halde, som ble til Helde og så til Höhle). Så ikke noe musehull egentlig, men det er i det minste en gøy vridning på et navn. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...