fredag 19. februar 2010

Forklaringen


Jeg har i flere innlegg her på bloggen grublet høyt på hvorfor noen vil bruke penger på å kjøpe SAAB. Ikke har de en sterk merkevare, ikke har de tjent penger på 20 år, ikke har de produkter og volum, og ikke har de en troverdig foretningsplan. Forklaringen kom i dag: det er kanskje historiens største hvitvasking.

Det ville være svært dyrt for GM å legge ned SAAB. Forhandlere og leverandører ville dra dem gjennom rettsvesnet og presse den gjenoppståtte giganten for milliarder. Det syntes som eneste mulighet og prosessen var i gang, men så kom Spyker. Produsenten av et par-tre dusin sportsbiler ingen hadde hørt om. Å kjøpe SAAB er å brenne penger, men hvis alternativet er å brenne inne med dem er det kanskje fornuftig? Man kan kanskje tuske unna noe underveis?

Vladimir Antonov hevder selv han er ren som den hviteste snø, men han har ennå ikke forklart hvorfor han vil tape så mye penger frivillig. Han er PhD i Biologi, og har for seg mye vidløftig, så SAAB er kanskje en rasjonell videreføring av hans idéer om at verden er multi-dimensjonal og at Gud er tilstede i alle dimensjonene. I en av dem kommer han kanskje og redder det trauste svenske framkomstmiddelet?

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...