mandag 31. mars 2025

Kjellerviner i mars


2008 Pol Roger Champagne Vintage Brut

Fortsatt ganske lys. Nydelig duft med autolyse, sitrus og brioche. Frisk og freidig mousse. Solid, litt maltpreget, intens og lang i munnen. Topp kvalitet. Har kommet seg veldig på de tre årene siden forrige flaske. Ypperlig vin! 

90/100

2015 Georg Mosbacher Forster Jesuitengarten Riesling Großes Gewächs

Her er det naturlig å sammenligne med samme vin smakt i februar. Da var det et tydelig drag av rødt eple som utløste behovet for å drikke den opp. Frykten var at vinen var på tur over i oksidasjon. Men det var ingen fare med denne flasken. Bortimot helt optimal, vil jeg si, med alle elementer i nydelig harmoni. Kompleks, elegant, frisk, fruktig og lang. (Bildet: Weingut Mosbacher i Forst.)

91/100

2005 Domaine Arlaud Gevrey-Chambertin 1er Cru Aux Combottes

Rekken med svært gode viner fortsetter her, med en vin som er snart 20 år gammel. Dette var den tredje og siste flasken jeg kjøpte for 486 kroner i 2008. Litt smågrumsete og uklar på farge, med snev av bruning i kanten. Svært lik flasken jeg drakk i november 2022. En vin med utviklet aromabilde, dyp frukt og meget god lengde. 2005 innfrir fortsatt. 

90/100

2016 Château La Louvière Blanc 

Fortsatt ganske lys. Startet på 11 grader, og vinen var ganske moderat på duft med sitrus og våt hund. 100% Sauvignon Blanc. I munnen ganske nedtonet, og verken særlig frisk eller fruktig. Grei nok, tenkte jeg. Men etter måltidet ble jeg sittende med resten. En god stund. Da begynte vinen å skinne, og det tilskriver jeg temperaturen heller enn tiden. Nesen ble mer kompleks, med røde epler, honning, våt hund, sitrus og ymse friske urter. I munnen mer glatt og harmonisk, og lengden kom seg betraktelig. Som en fotnote kan jeg bemerke at jeg nå forsøker meg på å drikke hvitvin av høyere kvalitet på høyere temperaturer enn jeg har vært vant til. Jevnt over er det gode valg, som jeg også fikk bekreftet denne gangen da jeg var for sen med å hente vinen ut av vinskapet. 

87/100

Ole Martins* 100-poengskala med beskrivelser

Helt ekstraordinær (96-100 points)

Enestående (90-95)

Meget god til utmerket (85-89)

God (80-84)

På det jevne (75-79)

Under pari (70-74)

Ligg unna (50-69)

* Parkers skala modifisert for CellarTracker og oversatt av meg

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...