onsdag 5. juni 2024

Det er forskjell på fagorganiserte og fagorganiserte


La oss si at det finnes to typer fagorganiserte, "Fagorganiserte 1" (F1) og "Fagorganiserte 2" (F2). F1 har fast plass i sentralstyret til det største regjeringspartiet og leder alltid valgkomitéen i dette partiet. Når tillitsvalgte i dette partiet sier "Fagbevegelsen," og særlig når de priser "Fagbevegelsen," mener de F1. F1 sponser også valgkampen til dette regjeringspartiet med svært store summer, finansiert gjennom kontingenten til medlemmene i F1. (Foto: Beate Oma Dahle, NTB)

Det er derfor ingen premie for å gjette hva dette partiet gjør når F1 og F2 har ulike syn på en tariffavtale F2 har forhandlet seg fram til. Regjeringspartiet bruker så staten som arbeidsgiver til å gi F1 en seier mot F2 i hovedoppgjøret før nytt stortingsvalg - der regjeringspartiet har godt håp om å få noen titalls millioner fra F1 til valgkampen.

Ja, det er kanskje hårreisende, som noen hevder, men overraskende er det ikke. Hadde dette spillet mellom regjeringspartiet og F1 skjedd i stater vi ikke liker å sammenligne oss med, hadde vi brukt lite rosende begreper om slike forhold. Hos oss, derimot, er det visst bare sånn det er. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke så mange kommenterer på det du skriver. Noen gang lurt på hvorfor?

Ole Martin Skilleås sa...

Mange leser (blogger har god statistikk). Noen skriver epost eller tar kontakt på Messenger. Så nei, det lurer jeg ikke på. At folk som deg ikke bruker navnet sitt lurer jeg heller ikke på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...