søndag 15. oktober 2023

Utbredt desinformasjon


Det bor godt over to millioner mennesker på Gaza, der terror
organisasjonen Hamas styrer etter å ha vunnet valget for 16 år siden (trolig etter prinsippet "en mann, en stemme, en gang!"). 

En befolkning av den størrelsen trenger mat, medisiner og mye annet. Tross alt av problemer og elendighet har ikke befolkningen sultet i hjel. Jeg stusset derfor på at grensen mot Egypt, et arabisk land, har vært stengt siden 2005. Men dette (se faksimile over) skriver altså NTB 13. oktober. 

Jeg prøvde derfor å finne ut av dette selv, når så åpenbart norsk presse bedriver desinformasjon. FN-organisasjonen OCHA er åpenbart mer etterrettelig, og viser på sin side at denne grensen har vært åpen 3296 dager siden 2006. Det har vært ca. 2.800.000 passeringer inn og ut. I fjor var grensen åpen 248 dager. Dette i tillegg til passeringene på grensen mot Israel som heller ikke er blokkert, som mange synes å tro. 

Hvilke sjanser har vi til å ha en balansert debatt om denne brutale konflikten når NTB driver med desinformasjon? 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du synes Gaza er er grei løsning, og Israel er greit som det er for tiden? Sikkert ikke, men du vet forbanna godt, eller burde vite det, at grensepasseringene mellom Gaza og Israel er folk som pasererer hver dag, og må gjennom en vanvittig sikkerhetskontroll for å jobbe for småpenger for apartheidstaten som du tydeligvis fortsatt støtter. Grensepasseringene mot Egypt vet jeg ikke noe om.
Hvis grensen til Israel er så åpen som du sier så kan kanskje noen av Palestinerne dra dit da? Men nei, det passer jo ikke for herrefolket i Israel.

Ole Martin Skilleås sa...

Anonym starter med å anta at jeg synes Gaza er en grei løsning. Helt uten hold i noe jeg har skrevet eller sagt noeng gang. Og så går det videre i samme retning med skjellsord og annet gøy.

Mitt innlegg påviste bare åpenbare feil i det som burde være grunnlaget for alle som ønsker å være orientert om denne konflikten - redaktørstyrte media i en nasjon langt fra konflikten. Skal man ha noe håp om å komme seg bort fra den sumpen Anonym befinner seg i, må det absolutt første kravet være pålitelig faktainformasjon fra våre største og viktigste media.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...