fredag 25. august 2023

Flytt skurkene ut på bygda!


Nei, tittelen viser ikke til Vedum og Mehl. Det er bare et forslag om hva som må gjøres for å få det til å bli fornuftig å åpne en rekke lensmannskontor ute i bygde Norge når skurkene sitter med hvit snipp eller i alle fall bak en PC. De fleste lovebryterne har også for lengst flyttet til byen. (Foto: Anders Slettholm, Aftenposten)

Både politiet og de fleste andre partiene mener det er viktigere med politifolk og ressurser der de behøves, enn lokaler og åpningstider i deler av landet der politiet behøves minst (men der Senterpartiet har de fleste av sine velgere). Men det er makta (eller Vedum og Mehl i alle fall) som rår, og da må man ta konsekvensene av dette. 

Mitt forslag er at politi og rettsvesen nå sørger for en bedre fordeling av politi og røvere landet over. Med åpningen av lensmannskontorene bør det også følge en viss overføring av kriminelle gjengangere, såkalte "kjenninger av politiet." Disse kan slippes ut på prøve mot å skulle melde seg i åpningstiden på et visst lensmannskontor - for eksempel Meråker eller Rakkestad. 

Hovedhensikten med dette vil være å gjøre det mindre meningsløst å åpne disse kontorene gitt at ressursene kunne vært brukt der politiet mener de gjør best nytte. Politiet burde skjønt at det er "best nytte" for Senterpartiet som gjelder, men det får så være. I tillegg vil min løsning by på disse fordelene:
  • De kriminelle gjengangerne vil bli tatt ut av sitt forbryterske miljø. 
  • Lensmennene på de nye kontorene får noe å gjøre.
  • Lensmannskontoret vil gi de kriminelle gjengangerne "et sted å være."
  • Politiet og de kriminelle gjengangerne vil bli bedre kjent, og kan bidra til kunnskapsoverføring.
  • Folketallet i kommunen vil gå opp.
  • Det vil endelig skje noe i bygde Norge (forutsatt at gjengangerne fortsetter med det de er gode til).
  • Det vil bli lettere å oppklare forbrytelser, og oppklaringsprosenten til politiet vil øke (forutsatt at gjengangerne fortsetter med sin spesialisering). 
På denne måten kan Vedum og Mehl unngå den justispolitiske fiaskoen de er i ferd med å begå, og kan oppnå mange andre politiske mål.

Ver så god! Forslaget er gratis. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...