I serien rare sammensetninger har vi kommet til tre svært ulike viner som har det til felles at de kommer fra Frankrike. Kanskje ikke så rart, og her har vi dem som forrett, hovedrett og dessert.
Louis Jadot Meursault Narvaux 2020 kr 560
Dufter nøtter og sitrus. I det hele tatt en meget typisk Meursault, og mer etter den gamle og noe rike skolen. Fin fylde. Det står "naturkork" i oversikten, men det er Diam i alle nyere Jadot-viner. Dette er en klar og tydelig fordel. Dessverre utsolgt, men inne på noen mindre pol. ★★★★
Guigal Saintes Pierres de Nalys Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019 kr 479
Fruktig og fin duft. I munnen fine tanniner som biter seg godt fast, men det er rett og slett litt for mye eikepreg, og alkoholen skjemmer også. ★★★
M. Chapoutier Bila-Haut Banyuls 2020 kr 180
Så en søtvin til dessert. Banyuls er søtvinsområdet helt på grensen til Spania sør-øst i Frankrike. De tørre vinene herfra har navn etter den lille byen Collioure (der jeg har feriert). Vinen er lys, skikkelig søt og med mye omph. Artig vin, som er inne på nesten alle polene i Bergen til tross for at den er en BU-vin. ★★★★★
★★★★★ TOPP KJØP
★★★★ GODT KJØP
★★★ GREIT KJØP
★★ UNDER PARI
★ LIGG UNNA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar