Smaksnotater uten en egen større kategori må også ha et hjem, og da er viner fra Slovenia og Libanon greie å slå sammen som, om ikke uteliggere, så i alle fall "outliers."
Chateau Kefraya 2017 (Libanon) kr 250
Svært mørk vin. Krydret duft med blant annet nellikspiker (drikk til Nøkkelost?). Både myk og tannisk, og virker solid med høy kvalitet. Velegnet til både vilt og annet kjøtt. Jeg er ikke så glad i dekantering for å "luftes," men denne tror jeg må luftes et par timer per i dag. Men en kan også legge den vekk noen år (3-5?) for å slipe tanninene noe. Finnes på en del pol, deriblant to i Bergen, og på BU selvsagt. ★★★★★
Vipavska Rebula Ribolla Gialla 2018 (Slovenja) kr 220
Dette er, for alle praktiske formål, en oransjevin. Gøy nese med gule og også tørkede frukter som oransjevin ofte får. Fin fruktighet i munnen, der den også biter seg fast med ganske fine tanniner. Mellomfyldig, med grei lengde. Inne på tre pol. ★★★
★★★★★ TOPP KJØP
★★★★ GODT KJØP
★★★ GREIT KJØP
★★ UNDER PARI
★ LIGG UNNA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar