onsdag 2. mars 2022

Nord-Rhône


Combier Colline Rhodaniennes Syrah 2020 kr 200

100 % Syrah fra området ved Crozes-Hermitage. Mørk kjerne, litt fiolett i kanten. Flott frukt og godt grep. Litt på den lette siden, ikke så mye dybde i smaken, men prisen er strålende for denne kvaliteten. 

Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage 2020 kr 240

Mørk på farge og litt grumset - går ut fra at den er ufiltrert. Dufter fjellbær og lyng. I munnen fast og solid, og ettersmaken henger godt i. 100 % Syrah, og her er det også en meget god pris relativt til kvaliteten. Finnes på flere pol, heriblant Bergen Storsenter. (Bildet: Fra Beaumont, som driver biodynamisk)

Matthieu Barret Petit Ours Saint-Joseph 2020 kr 320

Her er det også 100 % Syrah, bare for å ha ryddet akkurat det spørsmålet av veien. Duften er frisk med litt dropspreg, filoler og jordbær. Middels trykk i frukten men godt grep. Ganske ung stil. God vin, men ikke det beste kjøpet i denne forsamlingen. 

Det var gode priser på alle disse tre vinene, noe importøren Flaathen var kjent for og som den nye eieren Moestue har videreført de siste seks årene (om enn kanskje ikke i samme grad som før overtakelsen). Av disse tre er det vel den andre vinen over som framsto som det beste kjøpet, men alle er verdt et nærmere bekjentskap. 

(Alle vinene ble smakt på polets smaking i Bergen i oktober 2021, og fra arrangørens standardglass.)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...