søndag 17. mai 2020

Gode rimelige røde viner


Klar mellomdypr rubinrød på fargen. Frukten er mest bjørnebær, med et drag av lyng og noe mer søtlig. Fin balanse, og den henger godt igjen i munnen. På den mer elegante siden av det disse vinene har av uttrykk. Usedvanlig bra vin til prisen, og enkel å finne på polet. 

Colinas do Duoro 2018 kr. 170

Ganske mørk. Duften er mest bjørnebær og litt lakris. Saftig men fast, med grei ettersmak. Dette er en svært god vin til denne prisen. Den rydder opp i munnen med litt feit mat, og er svært lettdrikkelig også. Den seiler opp som en favoritt i det litt rimeligere segmentet. 


Rød burgunder til to hundre spenn. Det må kvalifisere som rimelig vin. Men er den god? Pestre er jo ikke blant de produsentene som har utmerket seg med solid kvalitetsforbedring de siste årene - som Bouchard Pére et Fils, Faiveley og Jadot. Det er kanskje grunnen til at ingen - som jeg har lagt merke til så langt - har omtalt denne i svært rosende ordelag? Lys, frisk og solid rødfruktighet med et snev av fat. Mer fat på nesen enn i munnen. God å smatte på, noe jeg setter som et kriterium på en rød burgunder det er verdt å satse på. 2018 ser ut til å være en årgang der enkelte ikke har unngått å få i overkant moden frukt, men her er ikke det noe problem. Moderate 12,5% er den også. Dette var den beste av de flaskene jeg kjøpte, og de tiliser videre innkjøp - for dette var mye Pinot for pengene! 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...