søndag 26. juli 2015

Barolo i Barolo - I

Jeg og familien var på ferie i Langhe, i landsbyen Perno i Monforte kommune. Fra Agroturismo Bianconiglio der vi bodde kunne vi se La Morra, Castiglione di Falletto, Serralunga og Barolo. De tre første av dem til og med fra terrassen. Alle som har vært i Langhe vet at det er ubeskrivelig vakkert.

Agroturismoen/Hotellet ligger på eiendommen til Giorgio Pira, og jeg hadde anledning til å smake to årganger til måltider.

Verken produsenten eller vinmarken er av de mest kjente, men graden av berømmelse er det uansett vanskelig å smake i seg selv. Baroloen lages av druene fra toppen av denne bratte og sydvendte vinmarken i Perno, Montforte. Stokkene ble plantet i 1971. Meg bekjent har aldri denne produsenten vært representert i Norge.

Giorgio Pira Barolo Laut 2010
Lett gjennomskinnelig farge - så langt kunne dette vært en burgunder. Duft av roser, jord og et snev av bjørnebær. Selv om den er purung er den lett drikkelig med behagelige tanniner. Ute på Arco del Castello di Perno en varm sommerkveld er dette meget velegnet drikke til det som serveres.Giorgio Pira Barolo Laut 2009
Denne kjøpte vi på bruket forl 20 euro, og drakk til egenlaget mat på terrassen - med utsikt til de først nevnte landsbyene. Det har mest for seg å sammenligne med vinen over, og her var det vel frukten og mykheten som utmerket seg. Her var det et mer fruktig preg enn på den ett år yngre broren, og kirsebær kom tydeligere fram i aromaen. Per i dag mer lettdrikkelig, men uten den ekstra dimensjonen man fornemmer ligger under i utgaven fra 2010.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...