søndag 10. mars 2013

North Square (DVD)

For litt tid siden publiserte jeg en klar anbefaling av Silk her på bloggen. Den serien er ganske fersk, og en av skuespillerne - den lille cockneyen Phil Davis - fikk bortimot uhemmet skryt av meg den gangen. Denne serien er fra 2000, og både forfatteren Peter Moffat og flere av skuespillerne er de samme. Mens Davis først kom inn i den andre serien av Silk er han med hele veien her, og han er på mange måter sentrum for begivenhetene som Senior Clerk.

Serien foregår blant barristers i Leeds, og handlingen handler vel så mye om advokatene og livet i deres chambers som om rettssakene. Som i den serien spiller dette ensemblet svært bra. Skuespillerne har også senere hatt svært imponerende roller, men det er altså Phil Davis som er stjernen. Han klarer å være både Machiavelli, Gudfaren, Gud vår Herre, og Franz av Assisi i en og samme person. Skuespillet er gudbenådet kunst formidlet gjennom nanoteknologi. Det er sjelden jeg får hakeslepp av skuespillerprestasjoner - men dette er bare fabelaktig av Phil Davis. (Ikke bare hakeslepp, forøvrig, men jeg blir rett og slett rørt av å være vitne til noe slikt).

Under er et bilde fra Who-filmen Quadrophenia (1979) der Davis spilte en Mod, andre serier han har spilt i omfatter Sherlock (A Study in Pink) og Whitechapel.


Konklusjon - SOLEKLAR anbefaling! (Studer Phil Davis her!)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...