lørdag 23. oktober 2021

To røde burgundere på den skrinne siden


J. Prieur Gevrey-Chambertin 1er Cru 2013

Lys og klar farge, og duft med rødfrukt, bolledeig og litt pepper. Etter mer tid i glasset kommer også fioler og lakris inn og dominerer. Dette er deklassifisert Chambertin (noen hevder Chambertin Clos de Bèze), noe produsenten ikke har noe i mot at kommer ut. Men på siden deres kan man ikke si noe slikt, selvsagt. Det er en grunn til at druene blir deklassifisert, og det kan man egentlig smake selv også. Ikke at den våte årgangen hjelper, men på en Grand Cru skal man ha mer dybde i frukten enn dette her. Jeg har selv en flaske i kjelleren, men tror den skal få ligge og forhåpentligvis legge på seg litt. 

Amiot-Servelle Chambolle-Musigny 1er Cru Les Charmes 2011

Lys og klar farge. Lett og elegant, men ikke så mye substans. Lineær smakskurve. En typisk "klassisk" burgunder fra et ganske skrint år, og det skinner gjennom. Her er det ikke mye dybde eller kvalitet i frukten, og den blir for skrinn til at min entusiasme blir vekket. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...