torsdag 17. juni 2010

SN: To uvanlige hvitviner


Dette er notater basert på hukommelsen og derfor ganske omtrentlige med hensyn til beskrivelser, men kanskje desto bedre på evaluering?

Savennières "la Jalousie" 2006 (Domaine de Closel)
En av de enklere utgavene fra denne adressen men like fullt en svært god vin. 100% Chenin Blanc, så klart. Fra og med 2002-årgangen begynte de med battonage og malo på denne cuvéen. Dyp gyllen på farge - ser derfor eldre ut enn den er, eller man kan mistenke den for å være oxidert. Det er den ikke. Dufter honning, sitrus og mineraler. Svært tørr i munnen, og har en kledelig bitterhet i ettersmaken. Fin vin som ikke har noe å vinne på videre lagring - tror jeg - og det var greit siden jeg ikke har flere flasker. Den mangler fylde og struktur i midtsmaken for å kunne hevde seg mot "større" slektninger, men det er også greit med viner som er gode nok og som ikke trenger en halv evighet på å nå optimum.
Gjenkjøp? - Ja.

Marsannay (Blanc) 2007 (Bruno Clair) (240 kr. på Valken)
Plantet med 80% Chardonnay og 20% Pinot Blanc på skrinn jord. Blindt ville jeg vel gått i retning Chablis, vil jeg tro, med høy syre, kjølig fruktighet og sitrus. Også typisk kalkmineralsk. Vinen er "lett på foten" uten å bli noen lettvekter. Kjølig eleganse er det i rikt monn.

Tipper den vil legge på seg med tiden, men dette er ikke en vin for evigheten.
Gjenkjøp? - Tja.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...