Vinbransjen, blant annet i Frankrike, har lidd hardt under coronakrisens nedstengningsperiode. Ikke bare er vinen usolgt og inntekter har forsvunnet, men den ligger i kjellerne og tar opp plass som årgang 2020 snart vil trenge. Hva gjør man da? (Bildet: En "vinsjø" i Saudi-Arabia)
Det franske regjeringsorganet FranceAgriMer sørger for en balanse mellom tilbud og etterspørsel, og kjøper 2 millioner hektoliter vin for å destillere det hele til håndsprit. Brussel har godkjent opplegget, og EU vil betale. Vinprodusenter kan fram til 19. juni søke og si hvor mye vin de ønsker å selge til destillering.
Man får 78 euro for en hektoliter av AOC-vin, altså vin klassifisert fra en region, og 58 euro for annen vin. 33 destillerier er med på opplegget, som antakelig vil hjelpe litt - men bare litt - på problemene. Problemet er trolig minst i Burgund, der det har vært mange kvantitativt dårlige år i det siste, og verst i Champagne der ukentlige salg har gått ned 64%.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar