tirsdag 4. juni 2019

Hambleon musserende

Hambledon i Hampshire har laget vin siden tidlig 50-tall, og la om kursen til musserende vin i dette århundre. De holder til et par mil fra der jeg var for nøyaktig 30 år siden i dag (man husker jo massakren i Beijing)- på landstedet til foreldrene til en venn i Hampshire. Disse vinene relanseres på torsdag. Det ser ut som polet er tom for øyeblikket. 

Hambledon Classic Cuvée Brut NV
Ett hakk dypere farge enn den neste. Sitrus og fin gjærbakst - men mest sitrus og litt mineralsk tørrhet. Henger lenge på syrene. Ganske rett frem og firskåren - lite raffinement her, men grei nok vin. 

Hambledon Premiere Cuvée Brut NV 
Dufter glassepler, frisk og fin i munnen. Mer polert og smidig, kanskje, enn vinen over. Man kan til og med strekke seg så langt som til å si fyldig - i alle fall i dette selskapet. Men det kan ikke forsvare ekstraprisen på en hundrings eller så. 

Hambledon Classic Cuvée Rosé Brut
Fin rosafarge. Dufter sitrus og jordbær. Finslig mousse, og svært syrlig i munnen - litt spiss. Svært pågående syrlighet, men den er likevel ikke ubalansert. Men som sagt: svært syrlig. Kanskje den dårligste av disse tre vinene.

Hovedintrykket er av svært høy syre. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...