onsdag 9. november 2016

Chassagne og Puligny fra Marc Morey

Når dette kommer på bloggen har de valgt ny president i USA. Enten man må drukne sine sorger eller feire er en god hvit burgunder akkurat det du trenger. 

Dom. Marc Morey et Fils Chassagne-Montrachet 1er Cru En Virondot 2013 kr. 619
Chassagne fra læreboka. Litt på den runde siden, og litt krydret. Allehånde er et rimelig godt forslag på hva slags krydder det er snakk om. En lekker vin på den litt brede siden. 

Vinmarken er er egentlig del av La Grande Montagne, men ligger for seg selv omgitt av buskas helt opp mot skogen over landsbyen. Kan slite litt i varme årganger, men gjør det bra i litt kjølige og våte. 2013 bikker nok mest mot den siste varianten. 

Jeg smakte flere titalls viner denne kvelden, og dette var den klart beste. Rett og slett nydelig. Kalk hele veien gjennom smakskurven. Kompeks og detaljert, og lang i ettersmaken. I mine notater er det en stor stjerne ved denne vinen - og den var stjerna denne kvelden. Uansett pris. 

Vinmarken er ikke kjent for å lage de mest finslige pulignyene, men her mener jeg den treffer alle ønskelige kvaliteter på en gang. Referts ligger kloss opp til den midtre delen av Meursault Charmes. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...