onsdag 4. juli 2012

Roagna for hverdagen (nesten)

Flere viner fra smakingen med Roagna - denne gangen de noe rimeligere utgavene. Bortsett fra den siste, da, som jeg ikke vet har vært i salg i Norge i det hele tatt. Kartet over: Langhe, i provinsene Cuneo og Asti.

Dolcetto d'Alba 2010
Fiolette toner, noe som vanligvis indikerer en ung vin. Det stemmer jo. Dype toner i duften, virker "kjøttfull". Men det er noe som ikke stemmer her. Alt skjer liksom i fronten av munnen, og vinen liksom forsvinner etter midtpartiet. Null ettersmak. Typisk pastavin.

Barbera d'Asti Selezione Luca Roagna 2010 kr. 145
Fine høye toner av rødfrukt - mest i retning tranebær. Lysere enn Dolcettoen, og strukturen er også frisk, lett og fin. Kommer fra venner av Luca i Asti, og denne cuveen lages bare for det norske markedet. Den er jo mye billigere enn Barberaen under, og selges også i en BiB til ca. 390 kroner.

Barbera d'Alba 2006
Dufter overmoden banan og litt murstein. Som Dolcettoen er denne også ganske "frontal", men ikke i samme grad. Den biter seg mer fast etter hvert, men har likevel lite å by på i avslutningen av smakskurven og i ettersmaken. Ganske pussig vin - med banan og et noe volatilt preg.

Langhe Rosso 2005
Nebbiolo-nese, med nype og murstein. Tørrer godt, men tanninene er elegante. Lett stil, med nydelig nese.

Opera Prima Vino Rosso XVIII
Dette er en Piemontesisk Non Vintage. Den startet som en "cuvee de familie". Det er Barbaresco fra flere vinmarker, mest Pajè. Kraftigere enn vinen over, og denne utgaven består av 2001, 2003 og 2004. Det er litt vanskelig å karakterisere vinen, men den fremstår som typisk Nebbiolo.

Dette er en stilistisk ide, et forsøk på å lage samme type vin som et uttrykk for hva de ønsker å få til. Denne utgaven er laget i ca. 2000 eksemplarer. Svært interessant! Nebbiolo laget etter champagne-filosofi. Noe for terroiristene!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...