Her følger noen notater på viner fra kjelleren drukket i juni måned. Notatene må i de fleste tilfeller her betraktes som minner om inntrykk, med en viss avstand i tid. Jeg noterte meg mye mentalt, men ingenting ble skrevet ned før etter en dag eller to. Det er som er helt klart er at det ble en svært vellykket innhøsting fra kjelleren denne måneden. (De to første vinene er å finne i bildet over.)
2019 François
Chidaine Montlouis-sur-Loire Clos du Breuil
Nydelig modne solbær og papaya, samt et lite preg av røde epler. Flott frukt, ypperlig spenst, god fylde, og en fornøyelse å drikke.
90/100
2010 Château
Sociando-Mallet
Denne var et godt hakk opp fra flasken drukket i 2021. Duft av grafitt og - noe svakere - av solbær. Fin balanse mellom fruktighet og struktur, mens den i 2021 var i overkant fruktig. Her er frukten virkelig frisk, og strukturen er merkbart tilstede men ikke på noe vis dominerende. Utmerket vin.
89/100
2008 Pol Roger
Champagne Vintage Brut
Lys på fargen. Sitrus, brioche og litt - men bare litt - autolyse. Frisk, fokusert og fint balansert. En høydare.
90/100
2013 Georg
Mosbacher Forster Freundstück Riesling Großes Gewächs
Hva skal man skrive? På de beste vinene blir det gjerne ganske skrinne notater, for det hele dreier seg om harmoni, kompleksitet, dybde, lengde og en vin der ingenting stikker seg ut med bidrar i en evig lek med forstand og forestillingsevne - for å parafrasere Kant i Kritik der Urteilskraft (1790). Jeg har mye fra Mosbacher i kjelleren, men det er kanskje for lite.
92/100
2009 Domaine Robert
Chevillon Nuits St. Georges 1er Cru Les Vaucrains
Litt bruning på fargen, faktisk. Duften har litt preg av mineralolje sammen med våt skogsbunn om høsten. Men det er først og fremst den utrolig lekre og klare bringebærfrukten som får nesehårene til å vibrere. En skulle nesten tro det var en Chambolle-Musigny på høyt nivå. Men høyt nivå er det på disse vinene når de blir modne, og det er denne.
93/100
Ole Martins* 100-poengskala med beskrivelser
Helt ekstraordinær (96-100 points)
Enestående (90-95)
Meget god til utmerket (85-89)
God (80-84)
På det jevne (75-79)
Under pari (70-74)
Ligg unna (50-69)
* Parkers skala modifisert for CellarTracker og oversatt av meg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar